Show Project InfoHide Project Info

Nobby Beach Residence 1

We all love a good before-and- after home transformation. Our Karbunya Street Project was a complete renovation, purchased originally for $310,000 and completed in late 2015. Due to recent sales and appraisals within the area, the townhouse now has an estimated market value of between $500,000 – $550,000, with an approximate rental return of between $600 – $625 per week. An original two-storey, two-bedrooms townhouse, built in the 1980’s, was transformed into a relaxed and sophisticated modern 3-bedroom home. To achieve the desired finish, we opted for a complete rebuild, stripping the property back to its framework. Much of the design work was focused on making use of the dead space. Having been built in the 80’s the property had a number of features that encroached on the liveable areas and made the property feel small and dated. To open up the space and allow more natural light into the open plan living and kitchen areas, timber bi-fold doors were installed either end of the property as well as a large gas strut window complete with a breakfast bar. The doors lookout onto timber decking and built in garden beds, featuring citrus trees and hydrangeas.

The original single car garage was converted to a guest/ third bedroom and ensuite with enough room at the front for storage. However, the most controversial design decision was to move the existing stairs and change their direction. This added extra space to the upstairs area and allowed for a study nook which didn’t exist in the original design. The upstairs bathroom and toilet area went from being two separate pokey rooms to one of the stand out features of the home. The two rooms and walkway in between were converted to a large bathroom, complete with freestanding bath, open shower and concealed toilet. The round wooden mirror featured on the wall was chosen to compliment the concrete tiles and soften the overall look. Every aspect of the renovation was designed to a fine level and all the finishes were carefully considered., there was even allowance made for a television that is built into the wall. The timber ceiling feature at the entrance to the property is perfectly offset with concrete tiled floors whilst white walls and ceilings make the space look bigger and compliment the natural timber tones. The essence of Ernest Living resonates throughout this home, maximising the property’s potential turning into a modern home of distinction.